do góry
  • Czas pracy: pn. 7.00-17.15, wt.-pt. 7.15-15.15
    Wydział Komunikacji i Transportu - godziny obsługi klientów:
    pn. 7.15-16.00, wt.-pt. 7.15-14.00
  • ul. Wrzosowa 44
    25-211 Kielce

  • tel. 41 200 12 00, 41 200 12 08
    fax 41 200 12 10

W dniu 29 grudnia 2018 r. (sobota) Starostwo Powiatowe w Kielcach będzie czynne w godz. 7.00-15.15.Informujemy, że w dniu 24 grudnia 2018 r. Starostwo Powiatowe w Kielcach będzie nieczynne. Powiatowy Rzecznik Konsumentów 10 grudnia nie będzie przyjmował interesantów. W sprawach rejestracji pojazdów i praw jazdy zapraszamy do Wydziału Komunikacji i Transportu w poniedziałki 7.15-16.00, wtorek - piątek w godzinach 7.15 - 14.00. Czas pracy Starostwa Powiatowego w Kielcach - w każdy poniedziałek urząd będzie czynny w godzinach od 7 do 17.15. Od wtorku do piątku od 7.15 do 15.15. HERB I FLAGA POWIATU KIELECKIEGO - pobierz
06 grudnia
2018

Szkolenie dla właścicieli gospodarstw agroturystycznych


 

Właścicielom gospodarstw agroturystycznych dedykowaliśmy niezwykle praktyczne szkolenie z dekorowania potraw z owoców i warzyw oraz układania ich na talerzu w sposób ciekawy.

Starostwo Powiatowe w Kielcach po raz kolejny zorganizowało szkolenie dla właścicieli gospodarstw agroturystycznych z terenu powiatu kieleckiego. Jego tematem tym razem była sztuka dekorowania potraw z owoców i warzyw tzw. carving.

W szkoleniu, które odbyło się w Parku Miniatur w Krajnie w gminie Górno wzięło udział 50 osób. Uczestników przywitał starosta kielecki Mirosław Gębski. - W powiecie kieleckim działa wiele gospodarstw agroturystycznych, samorząd powiatu zauważył ich potencjał, stąd stara się je wspierać – powiedział starosta.

Ja dodaje Beata Piotrowska – Wróbel, kierownik Referatu Promocji kieleckiego starostwa, szkolenie miało na celu zdobycie wiedzy na temat wprowadzania ciekawych rozwiązań do kuchni, przybliżenie ciekawej idei komponowania dań i układania ich na talerzu w sposób ciekawy dla oka. 

 – Na szkolenie zaprosiliśmy właścicieli gospodarstw, którzy chcieli poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności ze sporządzania potraw z warzyw i owoców zarówno prostych i szybkich w wykonaniu elementów dekoracyjnych, jak również efektownych i misternych kompozycji. A wszystko po to, aby nie tylko wzbudzić zachwyt otocznia, ale przede wszystkim turystów. Potrawy nie tylko przyciągają wzrok kształtem i wielobarwną grą kolorów. Przedstawiono zasady oraz triki, dzięki którym każde, nawet najzwyklejsze danie stanie się małym dziełem sztuki na talerzu - powiedziała. 

Uczestnicy spotkania mogli wymienić się spostrzeżeniami oraz doświadczeniami z prowadzenia gospodarstwa agroturystycznego.

następna poprzednia powrót do listy aktualności

banery

poprzedni baner
  • 8nVSCtil4pM6HMklMjC-bTmgxsRzV6f0F5bCv2AF2V0

  • K5ZQ3VAdEFCGVKYFQL6OZTUYrnDrl7vik3oIYfqfePs

  • o3--1demdUwNiOppJv3rX7QcPsSVdEzIpMB1Ho_zVVc

  • yI1z8PyeQCh5nlL-LOWQxuWcFzDEzSbYkS_XNgF3ytk

  • LwYKnX-H73CTVtDrz7OltrLSz14sEplkgxNxVr7QCxY

  • 1JhkADsh7zKKxS3VaR0-BkGwe3xbFmjNqJI7P---w9g

  • qNofshjKytUj_NQSIdVAj7qgQ4e4B8gTtnxa8PsePoY

  • 1JGMrD2uLFOskOylpcG6RKPxJsuXEgy_n26Zo1YtJQQ

  • YTNRd29rQolLX3aqU9NSwlfRbTqEdy07wrdEyTrMDs4

  • gMpxILS2BeOT-MBM2oijEmMyKEfv7r7rnW1bTOiLmXk

  • XhWwPl6Y_FqrHeFQ3GOAScGh3HgqvKxaGY9UbyHi5mg

  • pZJKT-psS6dmlmIe9ytSsi2_z7jQjaJeTocdGCy3S2M

  • OZJdarc8WY0xXnHt2W10eWAhC5fYMuIHn3IfAqeYXAg

  • da8VUSqsfutzgZoZF7Z-rjQaUFXM_si1RnplhSaoVoo

  • er6G1Pe8I5Vt3Wxj36RS-wJK_cLHtZ-K164ELhlL8As

następny baner